Stichting Gedupeerden Meerwaardehypotheek

De initiatiefnemers van deze Stichting stellen hun inzet en kennis geheel vrijwillig ter beschikking van de gedupeerde deelnemers.

Het is gebleken, dat vrijwel direct na het afsluiten van de MWH de Postbank NV/ING Bank NV. geen respijt accepteerde en konden desbetreffende verontruste cliënten hun MWH niet meer oversluiten.

 

Onder andere door de jaren heen zijn er grote verliezen geleden in de belegging in het door de Postbank NV. geadviseerde Obligatiefonds, waartoe de klanten door de bank werden gedwongen te investeren. Met name de beleggingen in Amerikaanse dollar Obligaties, waardoor niet alleen een beursrisico, maar ook een (in die tijd) groot valutarisico werd gelopen.

Met cliënten werd hierover niet (tijdig) gesproken of op een andere wijze gecommuniceerd om erger te voorkomen.

 

Naast het probleem met de belegging  heeft de Postbank/ING Bank onverschuldigde  bedragen ingehouden.

 

Het door de ING Bank aangeboden Garantiefonds blijkt een ondoorzichtig en onduidelijk lapmiddel te zijn, waarbij niemand weet wat er nu aan het eind van de looptijd van de hypotheek aan compensatie voor het geleden verlies zal worden uitgekeerd.

In de tussentijd maakten alle klanten zich ernstig zorgen omdat hun spaargeld in de onverschuldigde kosten en de belegging geheel is verdwenen. En het communiceren met de bank vrijwel onmogelijk is. Klachten hierover werden genegeerd.

 

De Stichting wil hieraan een eind maken en de bank noodzaken op korte termijn tot een oplossing te komen om iedereen schadeloos te stellen.

Dit geldt ook voor degenen die, om wat voor reden dan ook, inmiddels de hypotheek hebben afgelost.

 

Een extra deelnemers bijdrage, boven de voorschotbijdrage, zal u worden gevraagd, indien een procesgang daartoe noodzaakt. Zie hiervoor het aanmeldingsformulier.

 

 

 

 

Gouden bergen    ( bekijk de onderstaande Tros Radar uitzending )

 

https://www.youtube.com/watch?v=mFkZZMRDGuo&t=3s

design :

softwelsystems.nl

 

Bezoekadres:

Hezer Enghweg 72 B

3734 GT Den Dolder

Tel: 030-2294223

Postadres:

Kastanjehof 59

5386 GN Geffen